פסק-דין בתיק ת"ק 29720-03-12

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עפולה
29720-03-12
25.12.2012
בפני :
תמר נסים שי

- נגד -
:
1. מרינה מיאסניקוב
2. ולדימיר קרקובסקי

:
מוחמד ניג'ם
פסק-דין

עניינו של פסק דין זה בנזקי רכוש שאירעו בתאונת דרכים ביום 14.2.12.

הצדדים אינם חלוקים על עצם התרחשות התאונה, יחד עם זאת, כל צד טוען כי הצד שכנגד הוא שאחראי לה.

טוען התובע 2 אשר נהג ברכב (ולהלן: התובע) כי נסע בצד שמאל של הדרך כאשר לפתע חלף מימינו רכב נהוג בידי הנתבע.

רכב הנתבע נצמד אליו ועם חלקו האחורי ממנו בלט הפגוש, פגע בו והסב לו נזק.

הנתבע טוען מנגד כי דווקא היה זה רכב התובע אשר נצמד לחלקו האחורי של רכב הנתבע ובמהלך הנסיעה הוא שפגע ברכבו.

דיון והכרעה :

לאחר ששמעתי את הצדדים מצאתי כי אני מעדיפה את גרסת התובע על פני זו של הנתבע,  ואנמק החלטתי.

התובע הבהיר כי נהג בצד שמאל של הדרך שכן ביקש לפנות שמאלה לכיוון עפולה. בשלב כלשהו של הנסיעה חש ברכב חולף על פניו והגיש כי הרכב "נתפס" כלשונו ברכבו. הרכב לא עצר אלא רק לאחר שהתובע סימן לו לעצור.

דברי התובע התיישבו עם עדות התובעת אשר ישבה במושב האחורי של הרכב וראתה את התרחשות התאונה. לדבריה, רכב הנתבע עבר מימין חתך שמאלה ופגע ברכבם.

ראה גם הודעת התובע לחברת הביטוח (במסגרת ת/4).

תמונות הנזק שהוגשו תומכות אף הן בגרסת התובעים ומתיישבות עמה.

ניתן לראות כי ברכב הנתבע מצוי אותו פגוש הבולט מצדי הרכב אשר צורתו מאפשרת את אותה התפיסה הנטענת.

כמו כן, ניכר ברכב התובעים כי טמבון רכבם אכן נמשך קדימה והשתחרר.

מנגד תמונות אלו אינן מתיישבות עם גרסת הנתבע אשר לדבריו רכב התובעים פגע ברכבו.

ככל שהיה מקום לקבל את גרסת הנתבע כי רכב התובעים סטה לנתיבו ופגע ברכבו שאז סביר כי הנזק שהיה נגרם לרכב התובעים היה בא לידי ביטוי בפגיעת מעיכה בטמבון רכב התובעים.

אוסיף ואציין כי התובע מסר עדות ברורה לעניין מיקום התאונה, הבהיר מדוע נסע בנתיב כפי שנסע, טען כי לאחר התאונה לא עצר הנתבע את רכבו וכי והיה הצורך לנסוע אחריו על מנת לעצור את הרכב ואכן כלי הרכב עצרו במרחק מה ממקום התאונה.

מנגד, עדותו של הנתבע לעניין מיקום התאונה לא הייתה ברורה כלל, לא ניתן כל הסבר מפיו מדוע לא עצרו כלי הרכב במקום התאונה ואף תשובה לטענת התובע כי נאלץ לנסוע אחריו ולצפצף לו, לא נתן. גם התנהגות זו שלאחר התאונה יש בה כדי להעיד על התרחשותה.

אשר על כן, אני קובעת כי הנתבע הוא שאחראי לתאונה.

אשר לנזק -

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>